O nama

Bibliobus je pokretna knjižnica smještena u cestovnom vozilu (autobus, kamion ili kombi), koja ima knjižničnu građu, stručno osoblje i opremu za pružanje knjižničnih usluga stanovnicima na više međusobno udaljenih područja. Bibliobus omogućuje, privremeno ili stalno, pružanje knjižničnih usluga korisnicima u malim, razasutim naseljima ili gradskim četvrtima u kojima nema uvjeta za druge oblike djelovanja narodne knjižnice.

Bibliobusna služba Virovitičko-podravske županije, osnovana je 29. kolovoza 2023. godine kroz projekt Potrubi za knjigu, a predstavlja pokretnu knjižnicu Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica. Svaka dva tjedna obilazi stajališta diljem županije i trenutno broji 40 stajališta.

Bibliobus nudi raznoliku knjižničnu ponudu, koja obuhvaća dječju literaturu, beletristiku domaćih i stranih autora te  stručnu literaturu i popularno-znanstvena djela. Osim knjižnične građe, u bibliobus se pružaju i druge usluge poput korištenja računala, kopiranja i skeniranja te pristupa Internetu i digitalnim uslugama kao što je e-Građani.  

Elena Vampovac, knjižničarka, voditeljica

Ivan Salajić, vozač/knjižničarski tehničar